Prajitura cu gem si nuci

Ingrediente:
Pentru blat:
5 galbenusuri
120 g zahar
200 g unt moale, la temperatura camerei
coaja rasa de la 1 portocala sau lamaie
300 g faina
1 pachet praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema:
5 albusuri
200 g zahar
1 praf bicarbonat (1 varf cutit)
1/2 lingurita suc lamaie
150 g nuca macinata
5 linguri gem (caise sau prune)


Mod de preparare:
Mixam untul cu zaharul si adaugam pe rand cate un galbenus. Adaugam esenta de vanilie si coaja de portocale, amestecand pana se omeogenizeaza. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Lasam aluatul 1 h la frigider.

Cu 10 minute inainte sa scoatem aluatul din frigider pregatim crema: mixam albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu 1/2 lingurita suc lamaie. La sfarsit incorporam nuca macinata amestecand usor cu o spatula sau o lingura.

Scoatem aluatul din frigider, intindem 3/4 din el in tava tapetata cu hartie de copt, apoi il ungem cu gem. Imbracam prajitura cu albusul batut spuma. In final radem restul de aluat, peste crema de albus cu nuca.

Vom coace prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Cu 10-15 minute inainte sa scoatem prajitura din cuptor o acoperim cu hartie de copt pentru a nu se rumeni prea tare.

Dupa ce se coace, o lasam 10 minute in tava, apoi o scoatem cu grija pentru a nu se crapa partea de sus a prajiturii. Asteptam sa se raceasca, apoi o putem taia.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare