Ingrediente:
maruntaiele,partile osoase,aripioarele de la pui
1 morcov
1 albitura
cateva felii de telina
1 ardei gras
cateva felii de sfecla rosie
o ceapa
leustean verde
tarhon verde daca aveti
sare,piper,cimbru
fidea,taitei sau orez dupa preferinta
1 galbenus de ou
bors dupa gust
Mod de preparare:
Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba.
Zarzavatul se poate cali ,fierbe separat adaugandu-se zeama de carne,iar cand este aproape fiarta carnea, se adauga zarzavatul,se potriveste de sare,piper,cimbru,se adauga taiteii,fideaua sau orezul,borsul.La sfarsit se drege cu ou batut si se pune verdeata tocata marunt.
La calirea zarzavatului in loc de ulei se foloseste grasime de la pui si zeama de la carne.Nu se mai foloseste ulei deoarece puiul isi lasa destula grasime.Iese mai dietetica.