MUSACA DE POST




Ingrediente:

1 kg vinete
1 kg cartofi
3 cepe
1 pahar pesmet
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
1 kg rosii pentru umplutura
2 rosii taiate felii
1 ardei gras
1 paharel vin alb
sare, piper
200 ml ulei

Mod de preparare:

Vinetele si rosiile de umplutura se taie cubulete
Cartofii se curata de coaja si se taie felii mai groase
Ceapa, ardeiul si verdeata se toaca marunt

Umplutura:

Într-o tigaie se pune ceapa la calit, câteva minute, se adaugã vinetele peste ceapa sa se caleasca si ele.
Când s-au muiat bine amandoua, se adauga ardeiul si rosiile tocate , sare, piper, vin, msrar, sa se caleasca toate un pic.
Dupa câteva minute se cerne putin pesmet.
În alta tigaie se pun cartofii la prajit, pe ambele fete.
Se unge o cratita cu ulei si se pune un strat de felii de cartofi prajiti. Peste cartofi se pune un strat de umplutura de vinete, apoi iar cartofi si tot asa (ultimul strat trebuie sa fie de cartofi).
Se taie rosiile felii si se aseaza capac peste musaca.
Se pune musacaua la cuptor 1 jumatate de ora.
Se ofera presarata cu patrunjel verde.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare