Ciorba de pui a la grec




Ingrediente:

1 pui (sau pulpe)
1 ceapa;
2 morcovi;
1 radacina de patrunjel
1 telina
2 galbenusuri
1 lingura faina alba
150 ml lapte gras
1 lamaie mare;
100g orez
100 g smantana
patrunjel
sare
piper boabe.


Mod de preparare:

Carnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se pune la fiert in apa rece, cu sare; supa se spumeaza de 3-4 ori .

Ceapa, morcovii, patrunjelul si telina se curata, se spala, se taie in doua, pe lungime, si se pun in vasul in care fierbe puiul, impreuna cu piperul boabe. Se fierbe totul 45 de minute, la foc mediu.

Odata zarzavatul si carnea fierte, se strecoara lichidul. In alt vas, se bat galbenusurile cu laptele si faina si se toarna treptat supa fierbinte.
Se adauga si orezul fiert, zeama de la o lamaie si bucatile de carne si se mai da totul in clocot 4-5 minute.

Ciorba se pune in farfurii, se adauga smantana si se presara cu patrunjel tocat.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare