Oua Umplute
Ingrediente:
1 duzina de oua
2 linguri de mustar
1 / 3 ceasca maioneza
1 ceapa tocata
1 / 4 lingurita de Tabasco
sare si piper
boia de ardei
Metoda de preparare:
Se fierb ouale astfel: umpleti o cratita mare de apa si se adauga ouale. Ouale trebuie sa fie acoperite cu apa cel putin 1 cm. Se adauga o lingura de otet si un varf de cutit de sare.Aduceti apa la fierbere, se acopera si se lasa sa fiarba 10-12 minute. Se scot si se introduc in apa rece.
Se decojesc ouale, se taie fiecare ou cu un cutit mic, in jumatate, se scot galbenusurile care se pun intr-un vas mai adanc. Jumatatile de albus se aseaza pe un platou.
Se zdrobesc galbenusurile cu o furculita, se adauga maioneza, mustarul, ceapa, tabasco, sarea si piperul.
Se amesteca usor, se pune amestecul peste jumatatile de albus iar deasupra se presara putina boia de ardei.
Etichete: Aperitive