ARDEI UMPLUTI DE POST

Ardeii pot fi umpluti cu orice, cartofi, fasole, ciuperci, vinete, varza etc. dar de obicei se foloseste orezul.





Ingrediente:

8 ardei grasi mari
3 cepe
1 catel usturoi
1 kg rosii
1 ceasca orez
verdeata: patrunjel, marar
sare, piper, zahar, dupa gust
1 pahar ulei + 2 linguri pentru sos

Mod de preparare:

Se toaca ceapa, se caleste în ulei încins, se stinge cu putina apa. Se adauga orez, usturoi, piper, sare, zahar, 0,5 kg rosii, se lasa la fiert la foc mic, pana se umfla orezul.
Se pregatesc ardeii de umplut – se scot cotoarele, se spala de seminte.



Se umplu ardeii cu umplutura de orez, se astupa cu felii de rosii.
Se unge o cratita cu ulei(sau o tava inalta), se aseaza ardeii cu gura în sus, se pune putina apa, se dau la cuptor timp de 20 de minute.
Se presara verdeata tocata deasupra.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare