Ciorba taraneasca cu bors




Ingrediente:

2 l apa,
1 l bors,
1 kg carne de vita,
1 ceapa,
1 morcov,
1 patrunjel,
1/2 telina,
100 g fasole pastai,
1/4 varza mica,
2 cartofi,
2 rosii,
verdeata (marar, patrunjel, leustean),
sare.




Mod de preparare:

Se taie carnea de vita în bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma de doua trei ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul taiat marunt, fasolea pastai taiata bucati si spre sfarsit varza, cartofii si rosiile, sau o lingură de bulion de rosii. Se lasa să fiarba cat trebuie, fara sa se sfarame zarzavatul.

Separat se fierbe 1 l bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunze de leustean sau de tarhon, de patrunjel şi de marar. Se gusta de sare, se potriveste de acru, se adauga la nevoie sare de lamaie dizolvata separat, in apa. Se lasa sa mai dea cateva clocote.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare