Tzatziki
Tzatziki este in mod traditional, servit ca un aperitiv si poate fi lasat pe masa ca un acompaniament la produsele alimentare.
Ingrediente:
500 g de iaurt gros
4 - 10 catei de usturoi, fini tocati
1 / 2 ceasca de castravete cuburi sau rasi
1 lingura de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
sare
Preparare:
Pregatiti toate ingredientele in avans. Combina uleiul cu sucul de lamaie intr-un bol mediu de amestecare. Turnati iaurtul incet, avand grija sa se mixeze complet cu uleiul. Se adauga usturoiul, in functie de gust,sarea si castravetele. Se amesteca pana cand toate ingredientele sunt distribuite uniform. Se garniseste cu un pic de verdeata si se serveste bine refrigerat.
Adaugati menta sau marar: mici variati includ 1-2 linguri de marar tocat marunt in stare proaspata sau/si menta proaspata.
Etichete: Aperitive