Tzatziki




Tzatziki este in mod traditional, servit ca un aperitiv si poate fi lasat pe masa ca un acompaniament la produsele alimentare.







Ingrediente:
500 g de iaurt gros 
4 - 10 catei de usturoi, fini tocati
1 / 2 ceasca de castravete cuburi sau  rasi
1 lingura de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
sare

Preparare:
Pregatiti toate ingredientele in avans. Combina uleiul cu sucul  de lamaie intr-un bol mediu de amestecare. Turnati iaurtul incet, avand grija sa se mixeze complet cu uleiul. Se adauga usturoiul, in functie de gust,sarea si castravetele. Se amesteca pana cand toate ingredientele sunt distribuite uniform. Se garniseste cu un pic de verdeata si se serveste bine refrigerat.


Adaugati menta sau marar: mici variati includ 1-2 linguri de marar tocat marunt in stare proaspata  sau/si menta proaspata.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare