Bruschete cu rosii




Ingrediente:

6 sau 7 roşii coapte
2 caţei de usturoi, tocati
1 lingurita de ulei de masline extra virgin
1 lingurita otet balsamic
6-8 frunze proaspete de busuioc, tocate
sare si piper proaspat negru macinat, dupa gust
1 bagheta de paine sau paine similara italiana
1 /4 pahar ulei de masline

Metoda de preparare:

Rosiile se spala si se pun la fiert in apa clocotita timp de un minut. Se scot, se curata de pielite cu ajutorul unui cutit mic, se scoate si zona din mijloc. Odata ce rosiile sunt curatate, se taie in jumatati sau sferturi şi se îndeparteaza semintele şi sucul .

Bagheta se taie felii, se ung cu ulei de masline,se pun pe o tava(cu hartie de gatit)si se introduc in cuptorul bine incalzit. Se prajesc timp de vreo 5 -6 minute pana devin aurii.

Se amesteca bine rosiile , uleiul de masline ramas, usturoiul, otetul, cu sarea si piperul. Apoi se adauga busuiocul tocat.

Se ung feliile de paine cu acest sos. Se consuma imediat deoarece rosiile pot umezi putin painea iar aceasta nu mai este crocanta.

Se poate adauga si branza de vaci pentru un gust absolut delicios.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare