Ardei rosii copti pentru iarna





3 kg ardei roşii
1 pahar de suc de lamaie
2 cesti otet alb (5%)
1 ceasca de ulei de măsline
2 căţei de usturoi, taiat bucati
1 1 / 2 lingurite sare


Mod de preparare:

Ardeii se spala, se pun pe o tava si se introduc in cuptorul incins ca sa se prajeasca, se intorc pe toate partile, pana au inceput sa faca basici. Se scot, se curata se pielita inegrita, cotoare, samburi.





Separat, se pune intr-o cratita,sucul de lamaie, otetul, uleiul de masline, usturoiul, sare si se duce la fierbere.

Borcanele se spala, se fierb apoi se pun ardeii in ele, se toarna lichidul peste ardei. Asigurati-va ca exista usturoi in fiecare borcan. Se inchid borcanele, se dau la fierb 15 minute intr-o oala adanca , astfel incat apa sa acopere borcanele.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare