Ciorba de cartofi


Ingrediente:

1 kg cartofi, 4 cepe, rosii, ardei, 1 morcov, sare, 1 galbenus ou, smantina, patrunjel, ulei, otet

Mod de preparare:

Cartofii curatati si taiati in bucati se pun sa fiarba in apa rece. Ceapa si ardeii se tau marunt, morcovii se dau prin razatoare si se calesc in ulei apoi se presara putina boia. Pentru ca ciorba sa fie mai groasa se poate agauda si o lingura de faina in ulei, se amesteca si se stinge cu apa. Cand cartofii au fiert, se adauga o parte din patrunjelul verde taiat marunt. Se adauga si rosiile curatate de pielita si taiate marunt. Se fierb 15 - 20 minute, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste cu otet dupa gust.
Se drege cu galbenus de ou si smintina. Inainte de a se servi, se presara cu restul de patrunjel verde taiat marunt .

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare