Quiche cu sunca si ciuperci




Ingrediente:

Pt aluat:
200g faina
60 g unt de la frigider
putina apa foarte rece(cateva linguri)
1 ou
sare

Umplutura:

1 lingurita ulei de masline
150 g ciuperci taiate în felii subtiri
200 g sunca taiata marunt
125 g crema de cascaval ras
8 oua
1 / 2 ceasca smantana
1 lingurita cimbru



Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele pentru aluat, destul de rapid pentru ca untul sa nu se topeasca, se inveleste aluatul intr-o folie si se pune 30 de minute la frigider. Apoi se intinde o foaie de aluat subtire, se pune intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, se pun cateva boabe de fasole peste aluat(ca sa nu se ridice) si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, timp de 10 minute.

Intre timp se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se agauga cipercile si sunca si se prajesc pana cand devin moi.

Se amesteca ouale cu smantana, cimbrul intr-un castron si se bat bine. Se toarna amestecul de ciuperci cu sunca, se adauga cascavavul ras si se condimenteaza cu sare si piper.
Amestecul se toarna peste aluatul scos din cuptor si se introduce din nou la copt aproximativ 30 de minute.

Se serveste calda sau rece.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare