Prajitura de post cu miere


Ingredientele:

1 cana miez de nuca maruntit
1 cana de zahar
2 cesti  faina
1 /2 cana ulei
1 1 / 2 lingurite praf de copt
1 / 2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 / 2 lingurita de sare
1 / 2 lingurita de scortisoara 
1 lingurita coaja de lamaie rasa

Glazura:

3 / 4 cana apa
2 lamai mari
2 / 3 ceasca zahar
1 / 3 ceasca miere

Mod de preparare:

Crema de zahar ars

Se amesteca toate ingredientele, cu mixerul pana sa face crema si se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Se da la cuptor 30-35 minute sau pana cand scobitoarea introdusa in centru iese curata.

Glazura:

Lamaile se storc se suc iar coaja se curata. Intr-o cratita se combina zaharul, mierea, coaja de lamaie si apa, se fierbe pe foc mare, amestecand constant.
Se ia cratita de pe foc si se amesteca cu sucul de lamaie.

Atunci când prajitura este gata, se inteapa pe deasupra cu o scobitoare si se toarna siropul cald peste tort.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare