Ciorba de ardei umpluti


Ingrediente:
500 g carne tocata
100 g orez
1 ceapa
3-4 morcovi
1-2 patrunjei
1 rosie
6 ardei grasi
1 ceapa
2 oua
2 linguri smantana
patrunjel verde
zeama de lamaie
sare
piper

Mod de preparare:

Morcovii se curata si se razuiesc.
1/2 ceapa si rosia se taie marunt .

Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si se lasa sa fiarba pina umplem ardeii cu urmatoarea compozitie: carnea tocata , 1/2 ceapa razuita, orezul spalat si scurs bine, marar verde tocat, sare ,piper si albusurile de la oua.
Cind fierbe ciorba adaugam ardeii umpluti si lasam sa fiarba.

Daca mai este nevoie se mai pune apa ca sa depaseasca inaltimea ardeilor.
Cind toate sunt fierte, galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie , smantana si un polonic ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenus cu smantana. Amestecam si punem sarea, piperul si patrunjelul verde deasupra.
Se poate servi cu ardei iute si smantana.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare