Ostropel de pui




Ingrediente:

un pui mic

100 ml vin alb

1 ceapa taiata fin

1 ardei gras curatat si taiat marunt

3 rosii cutatate de pielita si taiate marunt sau sos rosii conserva

4 catei usturoi

cimbru

1 foaie dafin

sare, piper

3 linguri ulei

patrunjel


Mod de preparare:

Puiul se transeaza in bucati mici. Se pune uleiul intr-o cratita adanca se incinge si se pun bucatile de pui la prajit apoximativ 5 minute. Se stinge cu vin alb si se fierb inca 5 minute apoi se scot bucatile de pui.
In aceeasi oala se adauga ceapa, ardeiul si se prajesc pana cand ceapa devine aurie.
Se adauga rosiile, cimbrul si foaia de dafin .
Se pun bucatile de pui inapoi in tigaie, se pune apa cat sa le acopere si se pune si usturoiul strivit.




Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la fiert pana cand carnea este bine patrunsa iar sosul nu trebuie sa scada prea mult(caz in care se mai adauga putina apa fiarta).

La sfarsit se poate adauga patrunjel verde tocat.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare