Placinta cu Dovleac



Ingrediente:

1 kg faina
3 oua + 1 ou de uns
400 g zahar
1 nuca de drojdie
1 ceasca mare cu lapte
3 linguri smantana
1 pachet si jumatate de unt + 50 g uns tava
zahar vanilat, coaja rasa de lamaie

Pentru umplutura: 1 dovleac, 2 oua, 1 canita zahar, 1 cana lapte, sare.

Mod de preparare:

Umplutura:

Se taie dovlecul in jumatate, se curata de seminte, se introduce intr-o tava si se pune in cuptorul incalzit la 200 C.



Se coace pana devine maroniu. Se scoate, se curata pielitele iar miezul rezultat se pune intr-un vas adanc.














 Se bate pana devine un pireu, se adauga ouale bine batute, laptele, zaharul si sarea.

Aluat:
Se pune drojdia în lapte cald si smantana.
Se freaca untul cu zahar pana se face spuma , apoi se adauga ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie,drojdia cu lapte si smantana.
Dupa ce s-au amestecat, se adauga faina si se framanta bine; se lasa sa respire.
Se unge o tava cu unt, se intinde aluatul foaie cat tava, cu pereti cu tot, cat sa inveleasca putin placinta.
Se umple foaia cu dovleac, se unge cu unt si ou,se da la cuptor, cu foc mic, aprox. o jumatate de ora.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare