Conopida gratinata

Ingrediente:
1 conopida maricica
250g ricotta
3 oua
150 g cascaval ras
100 g cascaval taiat cubulete mici
2 crengute rozmarin
2 linguri cognac
1 felie sunca taiata cubulete mici
sare
piper
2 linguri unt
2 linguri pesmet
1 praf de nucsoara


Mod de preparare:
Conopida spalata si taiata in buchete mai mari o vom fierbe in apa cu sare timp de 10 -12 minute. Dupa acest interval o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi aranjam buchetelele intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Printre buchetele presaram cascavalul taiat cubulete. Condimentam cu sare si piper. Acoperim totul cu un strat cremos de ricotta amestecata cu oua, cognac si un praf de nucsoara. Dar, pentru a face hainuta mai frumoasa (si mai aromata) presaram o felie de sunca taiata cubulete si rozamarinul tocat marunt.

Presaram un strat final de cascaval ras si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 20-30 minute, pana se topeste cascavalul si prinde o culoare aurie.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare