Prajitura cu portocale si stafide

Photobucket


Ingrediente:

1 portocală
1 cană stafide
2 ceşti faina
1 1 / 2 cesti de zahăr
3 / 4 cana de lapte dulce sau lapte bătut
2 ouă
1 / 2 ceaşcă unt sau margarina
2 linguri suc de lamaie
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 / 4 linguriţă de sare

Mod de preparare:

Se strange sucul de la portocale iar coaja se rade. Se amestecă făina, 1 cană de zahăr, laptele, ouăle, untul, sucul de lamaie, stafidele, praful de copt şi sarea bine împreună. Se toarnă aluat in tava unsa. Se dă la cuptor 40-45 minute sau până când scobitoarea iese curata.
Se toarna imediat suc de portocale peste partea de sus a tortului şi se stropeste cu restul de 1 / 2 cană de zahăr .

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare