Prajitura cu branza dulce(cheseecake) si biscuiti

Photobucket


Ingrediente:

Crustă
1 cană biscuiti cacao zdrobiti
1 / 4 pahar unt
2 linguri de zahăr
1 / 4 linguriţă de pudră de cacao

Crema
500 g branza dulce gen Philadelphia
1 cană de zahăr
3 ouă
100 g ciocolata menaj
2 linguri de frisca
1 cană smântâna
sare
3 / 4 cana berea bruna(de exemplu, Guinness)
2 lingurite esenta de vanilie

Garnitură
ciocolata demidulce

Mod de preparare:

Într-un vas mic, se amestecă biscuitii, untul, 2 linguri de zahăr, cacao pana cand biscuitii sunt bine umeziti. Se pune amestecul pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pune crema de brânză într-un castron mare si se bate cu un mixer setat la viteză mică. Incet se adaugă 1 cană de zahăr, apoi ouăle, unul la un moment dat. Se amesteca bine.

Se topeste ciocolata într-un cuptor cu microunde si se amesteca cu frisca . Apoi se toarna in amestecul de brânză. Se adaugă smântână, sare, bere, si vanilie; se amesteca bine. Se toarnă peste amestecul peste crusta. Se coace prăjitură cu brânză timp de 45 de minute. Se raceste în frigider cel puţin 4 ore.

Se topeşte ciocolata demidulce într-un castron mic folosind microundele (se amestecă la fiecare 20 de secunde, până când este pe deplin topita) si se decoreaza preajitura.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare