Prajitura cu bezea si lamaie
Ingrediente:
Blat:
3 albuşuri de ou
2 / 3 ceasca de zahar
Umplere
3 / 4 cana de zahar
2 linguri de amidon de porumb
1 1 / 2 linguriţe coaja de lamaie rasa
1 / 3 ceasca suc de lamaie
1 / 4 pahar apa
1 ou, batut
Glazura
1 / 2 ceasca smantana
2 linguri de zahar pudra
2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Într-un bol mediu, folosind un mixer electric, se bate albuşul de ou şi zaharul până devin spumoase.
Se toarna bezeaua si se dă la cuptor timp de 40 minute. Se lasa sa se raceasca.
Într-o oală mică, se combina zahărul, amidonul de porumb si coaja de lamaie. Treptat, se amestecă sucul de lămâie şi apa. Se amestecă bine. Se pune la foc mic, amestecând constant, până când amestecul fierbe si se fierbe timp de 1 minut.
Se bate o cantitate mică de amestec fierbinte în ou bătut, apoi se fierbe timp de 1 minut. Se acoperă şi se raceste timp de 1 oră.
Se bate smantana ,se adaugă zahăr pudră şi suc de lămâie si se bate bine pana devine groasa. Se adauga la amestecul racit cu coaja de lamaie si se toarna peste foaia de bezea. Se pune la rece.
Etichete: Prajituri