Varza a la Cluj

Ingrediente:

1 varza alba,
750 g carne macra,
1 ceapa,
 4 linguri untura,
200 g orez
1 ceasca smantana,
1 lingura boia de ardei,
sare, piper.

Mod de preparare:

Orezul se fierbe separat in apa cu putina sare. Se prajeste in untura, ceapa taiata marunt apoi se adauga boia si carnea data prin masina de carne. Se lasa la foc pana incepe sa se rumeneasca. Se toaca potrivit de marunt o varza, se opareste in apa clocotita cu sare, si apoi se scurge foarte bine. Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rand de varza, unul de carne, unul de orez, o lingura de smantana si se continua alternand varza, carne si smantana. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana. Se condimenteaza cu sare şi piper. Se da la cuptor aproximativ o ora. Pentru savoare se adauga si niste bucati de slanina afumata.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare