Tarta cu fructe

Ingrediente:

150 g faina,
100 g unt,
1 lingura zahar,
1 ou,
1 lingura apa rece,
sare.

Mod de preparare:

Se face loc la mijlocul fainii si se pune o lingura rasa de zahar, sare, o lingura de apa foarte rece, oul şi untul . Se framanta repede, se aduna la un loc in forma de minge si se lasa la rece cel putin doua ore.

Se intinde o foaie de 1/2 cm grosime. Se taie un rond ceva mai mare decat forma in care se va coace aluatul. Se unge această forma, care trebuie sa
aiba marginile scunde, cu unt. Se pune foaia de aluat apasand cu degetul pe margini, ca sa se formeze o mica bordura in sus, iar restul de aluat care iese afara se taie. Se fac 4 — 5 intepaturi pentru ca aerul de dedesubt sa nu umfle aluatul.

In acelasi scop se pune deasupra o hartie unsa cu unt, iar pe ea boabe de fasole sau de porumb, pentru ca sa apese aluatul. Se coace la foc potrivit; dupa 25 de minute, se scot hartia si boabele, se unge inauntru si pe margini cu ou batut si se mai da cateva minute la cuptor . Se lasa sa se raceasca , si se scoate din tava. Dupa ce este gata, se umple tarta cu fructe.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare