Ingrediente:
300 g făina,
2 oua,
2 linguri apa,
sare.
Mod de preparare:
Aluat
Se face loc la mijlocul fainii, se sparg ouăle adăugând şi două linguri cu apă şi un vârf de linguriţă de sare. Se amestecă întâi ouăle cu o linguriţă, până cuprind puţină făină, se lucrează apoi cu mâna şi se frământă bine aluatul, până devine destul de îndesat, mai adăugând făină
dacă se cere. Se împarte aluatul în două: jumătate se lasă la o parte acoperit cu o cratiţă, ca să nu se usuce, iar din cealaltă jumătate se întinde cât se poate de subţire. Se întinde a doua foaie.
Când sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cât se poate de subţire. Se împrăştie tăiţeii pe masa de aluat sau pe un şervet întins şi se lasă până se usucă bine. Tăiţeii bine uscaţi se pot păstra mai mult timp într-un sac de pânză, la loc uscat.
Aluat de taietei
Etichete: Aluaturi