Placinta cu branza

Ingrediente:

300 g branza de vaca,
30 g unt proaspat,
1/2 lingura faina,
2 oua,
1/2 ceasca lapte,
sare,
2 linguri unt.

Aluat

500 g faina, 3 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1 ceasca apa calda

Mod de preparare:

Se face un aluat de plăcintă. Se întinde o foaie foarte subţire şi se taie în bucăţi de mărimea tăvii . Se amesteca brânza cu untul, se adaugă ouăle, amestecând mereu şi la urmă laptele şi făina. Se condimenteaza cu sare. Se unge tava cu unt, se pun 4 — 5 foi de plăcintă, unse între ele cu unt, apoi se mai aşează câteva foi de plăcintă unse între ele cu unt. Se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor, la foc potrivit. Când s-a copt, se taie pătrate . Se serveşte caldă cu smântână.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare