Prajitura turnata cu mere

Photobucket




Ingrediente:


3 cesti faina
1 lingurita praf de copt
1 / 2 lingurita de sare
1 cana unt sau margarina
1 3 / 4 cesti de zahăr
3 oua separate
1 / 2 ceasca lapte
1 kg mere bucati

GLAZURA
1 / 2 ceasca zahar pudra
1 / 2 ceasca de zahar brun
1 / 2 lingurita de vanilie
2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Prajitura cu mere

Se amesteca impreuna faina, praful de copt si sarea. Se bate untul bine, aproximativ 1 minut. Treptat se adauga zahar . Se bat galbenusurile si se amesteca in amestec de faina si se adauga si laptele.
Se bat albusurile cu mixerul la viteză mica , pana devin spumoase. Se incorporeaza in amestec si se amesteca bine pana devine uniform.

Se toarna jumatate din aluat tava pregatita. Se pune deasupra jumatate din mere. Se toarna apoi restul de aluat, apoi merele ramase. Se coace aproximativ 50 - 60 de minute. Se lasa sa se raceasca timp de 20 de minute.

Se combina toate ingredientele pentru glazura si se toarna peste prajitura.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare