Prajitura sanatoasa cu fulgi de ovaz



O prajitura sanatoasa pe deasupra simpla si delicioasa.

Ingrediente:

2 cani faina
1 cana fulgi de ovaz
2 linguri praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 / 2 lingurita de sare
1 / 4 linguriţă de nucsoara
1 / 2 cana unt la temperatura camerei
1 cana zahar
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
1 -1 / 2 banane piure
3 / 4 cana lapte batut

Mod de preparare:

Se amesteca impreuna faina, fulgii de ovaz, praful de copt, sarea si nucsoara.
Intr-un castron mare,se amesteca cu mixerul, smantana impreuna cu untul si zaharuș. Se adauga ouale si vanilia si bate bine.
Se adauga ingredientele uscate, bananele si laptele batut, si se amesteca usor dupa fiecare adaugare.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa(32 x 23 cm) .
Se coace la 180 C pentru 35 - 40 minute sau pana când scobitoare introdusa in centru iese curata. Se pune la racit.


Glazura:
1 / 3 cana de unt,
1 cana zahar brun,
1 / 4 pahar de lapte,
1 lingura vanilie.

Se topeste untul in cratita. Se adauga zaharul brun, vanilia si se amesteca contant. Se fierbe si se amesteca pe foc mic aproximativ 2 minute. Se adauga laptele si se incalzeste pana la fierbere.

Se lasa putin sa se raceasca apoi se intinde peste prajitura.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare