Tort cu nuca de cocos
Ingrediente:
300 g de nuca de cocos fulgi
200 g zahar
100 g faina
2 oua
3 albusuri
300 gr. frisca
un varf de scortisoara
1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron 200 gr. nuca de cocos , 100 gr.zahar, albusurile batute spuma si jumatate din faina ,amestecand bine pana cand devine un aluat omogen.
Se incalzeste cuptorul, se pune o hartie de copt intr-o tava rotunda.Se pune aluatul in tava ,se intinde cu mainile uniform pe toata suprafata si se introduce in cuptor 10 minute .
Glazura:
Intr-un castron se bat albusurile cu restul de zahar, se adauga faina, restul de nuca de cocos rasa ,scortisoara ,zaharul vanilat, frisca batuta . Aceasta compozitie se deasupra blatului de cocos , se intinde deasupra cu o lingura si bagati din nou in cuptor, pentru circa 30-35 de minute la o temperatura de 200° C.
Etichete: Torturi