Dovlecei umpluti

Photobucket



Ingrediente:

6 dovlecei mijlocii,
500 g carne tocata,
1 felie de pîine,
1 ceapă mică,
2 linguri orez,
1 linguriţă mărar tocat,
sare.

Pentru sos:

2 linguri untură, 1 ceapă mică, 1 linguriţă de făină, 4 roşii, sare.

Mod de preparare:

 Se aleg dovlecei cât mai egali ca mărime, se rad de coajă, se taie în  două şi se scobesc de miez. Se umplu cu tocătură(din ceapa, orez, carne, paine). Se prăjesc apoi pe toate părţile în untură.  Se face un sos cu o ceapă tăiată şi îngălbenită în untură, puţină făină şi apă. Se pun roşiile tăiate bucăţi. Se dau la cuptor să fiarbă înăbuşit. Când sunt gata, se adaugă smântâna sau se serveşte separat în sosieră.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare