Rulada de carne tocata
Ingrediente:
750 g carne,
100 g slanina ,
1 felie de paine,
2 cepe,
2 oua,
1 lingurita verdeata,
sare,
piper,
1 Iingurita ulei,
1/2 lingura faina,
1 lingura untura.
Mod de preparare:
Se da prin maşina de tocat, carnea de porc impreuna cu slanina şi o felie groasa de paine, muiata in lapte si stoarsa. Se adaugă cepele tăiate mărunt şi prăjite în untură, un ou întreg şi un gălbenuş, verdeaţă tăiată mărunt, sare şi un praf de piper. Din această tocătură se face un sul gros, cam cât un pahar, care se tăvăleşte prin făină. Albuşul rămas se amestecă, fără să fie bătut spumă, cu o linguriţă de ulei şi un praf de sare.
Se unge rulada de carne cu albuşul şi se dă la cuptor într-o tavă cu untură fierbinte. Înainte de a servi, se taie felii.
Etichete: Mancaruri cu carne