Cea mai buna prajitura




Aceasta este cea mai buna prajitura cu ciocolata pe care am gustat-o! O recomand celor ce le place ciocolata.

Ingrediente:

Tort
3 bucati de ciocolata neindulcita
1 / 2 cana unt
2 1 / 4 cesti de zahar brun
3 oua
1 1 / 2 lingurite vanilie
2 cani faina
2 linguri bicarbonat de sodiu
1 / 2 lingurita de sare
1 cana smantana
1 cana apa calda

Gladura de caramel:
1 cana zahar brun
1 / 3 ceasca unt
1 / 3 ceasca lapte
1 cana zahar pudra

Crema:

100 g unt
50 g zahar
3 linguri faina
1 ou
4 linguri lapte
1lingurita cacao
1 pachet zahar vanilat


Mod de preparare:


Se topeste ciocolata fie pe aragaz sau in cuptorul cu microunde si se pune deoparte.

Untul se bate bine cu mixerul  ,se adauga apoi zaharul brun , ouale si se bate bine aproximativ 5 minute pana devin pufoase. Se adauga vanilia si ciocolata topita si se amesteca pana ce compzitia este uniforma.

Se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si se adauga la amestecul de ciocolata treptat, alternand cu smantana si se bate dupa fiecare adaugare.

Se amesteca apa calda in aluat - aluat ce va fi subtire. Se toarna amestecul in doua tavi de tort rotunde, care au fost unse si presarata cu faina.

Se da la cuptor pentru 35 de minute(180 C).Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se aplica glazura.

Glazura:
Se amesteca zahar brun, unt si lapte intr-o oală mica si se fierbe timp de 3 minute amestecand continuu. Se lasa putin sa se raceasca si se amesteca cu zaharul pudra si se toarna peste prajitura.

Crema:
Se bate cu mixerul ouale cu zaharul, se adauga faina, laptele, untul, cacao, zaharul vanilat si se amesteca bine.Crema obtinuta se aseaza intre cele doua foi.


Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare