Supa crema de morcovi




Ingrediente:
3 l apa, 1/2 lingura unt topit, 500 g morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mari, 1/2 lingurita zahar, sare, unt .

Mod de preparare:

Se taie morcovii în felii subtiri si se inabusa într-o cratita cu untul si cu ceapa taiata de asemenea în felii subtiri. Când morcovul a inceput sa se moaie, se pune sarea, zaharul, cateva frunze de patrunjel, cartofii curatati şi taiati felii; se toarna lichid, incat să fie acoperit bine. Se lasa sa fiarba cu capac trei sferturi de ora până la o ora, la foc mic. Se trece zarzavatul prin sita, se adauga din zeama cat trebuie şi se lasa sa mai dea cateva clocote. Se pune o bucata de unt proaspat cat o nuca in supa luata de pe foc. Se serveste cu bucatele de paine prajita în unt.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare