Tort Padurea Neagra
Ingrediente:
Blat
4 oua
300 g faina
250 ml lapte
300 g zahar
100 ml ulei
50 g cacao
1 plic de zahar vanilat
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
putina sare
Umplutura
2 borcane de visine sau in visinata slaba
300 g frisca batuta cu zahar pudra
Glazura
500 g frisca batuta cu zahar praf
zeama de la visine
Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pot bate cu mixerul ca se se omogenizeze mai bine.
Se incalzeste cuptorul la 200°C.Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma de tort.
Se toarna compozitia in forma si se pune in cuptorul fierbinte aproximativ 40 de minute. Se verifica blatul daca este copt cu o scobitoare infipta la mijlocul foii. Se lasa la racit apoi se taie in 3 felii egale pe orizontala. Pastrati felia pe la fund care este cea mai dreapta pentru pus deasupra.
Se pune prima felie si se insiropeaza cu zeama de la visine. Se pun 150 ml de frisca. Pe frisca se pun visinele dintr-un borcan,bine scurse. Se repeta operatia cu a doua felie de tort; insiropat, 150 ml frisca, al doilea borcan de visine.
Se pune ultima felie cu fundul in sus pentru a avea o suprafata uniforma. Se insiropeazasi ultima foaie.
Se acopera tot tortul cu frisca amestecata cu zaharul praf si se orneaza cu visine si fulgi de ciocolata.
Se acopera si se pune in frigider cel putin 4 ore.
Etichete: Torturi