Ingrediente:
Pentru foaia de plăcintă:
500 g făină,
3 linguri ulei,
1 linguriţă sare,
1 ceaşcă apă caldă.
Pentru umplutură:
300 g brânză de vacă,
30 g unt proaspăt,
1/2 lingură făină,
2 ouă,
1/2 ceaşcă lapte,
sare,
2 linguri unt,
75 g zahăr,
25 g stafide.
Mod de preparare:
Se întinde o foaie de plăcintă . Se freacă brânza de vacă cu untul, se pun ouăle, laptele, făina, zahărul, câteva stafide fără sâmburi şi un praf de sare. Se amestecă totul bine şi se pune cu lingura pe foaia bine unsă cu unt. Se întinde cu cuţitul, astfel încât stratul să fie de grosime egală. Se întorc pe masă părţile care atârnă în jos, ridicându-le cu marginea feţei de masă şi se stropesc cu unt.
Se face un sul, cu ajutorul feţei de masă, care se ridică dinspre partea lungă a mesei. Se taie sulul în bucăţi de lungimea tăvii, astfel încât să încapă două sau trei bucăţi în tavă. Se unge tava cu unt, se aşază plăcinta, se stropeşte deasupra cu unt şi se coace la foc potrivit. Când este gata, se taie bucăţi, se aşază pe o farfurie, se presară zahăr şi se serveşte cald. Se poate servi cu smântână.
Strudel cu branza de vaci
Etichete: deserturi