Paine cu seminte de susan si floarea soarelui



Ingrediente:

1 pachet de drojdie
1 lingurita de zahar
3 / 4 cana apa calduta
1 1 / 2 cesti lapte
2 linguri de margarina topita
3 linguri de miere
2 linguri sare
2 linguri de seminte de susan
2 linguri de seminte de mac
2 linguri germeni de grau
2 linguri de seminte de floarea-soarelui
2 cesti faina integrala de grau
4 cesti faina de paine

Mod de preparare:

Intr-un vas mic, se dizolva drojdia in apa calda cu putin zahar si se lasa aproximativ 10 minute.
Se amesteca zaharul, untul sau margarina, mierea si amestecul de drojdie intr-un castron mare. Se adauga sarea, toate semintele ,laptele, faina integrala de grau si germeni de grau.

Se adauga faina , 1 / 2 ceasca odata, se amesteca bine cu o lingura de lemn dupa fiecare adaugare.
Se scoate aluatul pe o suprafata usor presarata cu faina si se framanta, pana cand devine neted si elastic, aproximativ 6 minute.

Se unge cu ulei un castron mare , se pune aluatul in castron, se unge si aluatul cu ulei si se acopera cu o carpa umeda si se pune intr-un loc cald sa creasca, pana cand s-a dublat in volum, aproximativ 1 ora.

Se incalzeste cuptorul, se unge o tava mare de cuptor. Se ia aluatul si se pune pe o suprafata usor presarata cu faina. Se imparte aluatul in doua bucati egale si se da forma de paine. Se acopera cu o carpa umeda si se lasa sa creasca aproximativ 40 de minute.

Se coace pentru aproximativ 30 de minute .

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare