Cornuri cu susan
Ingrediente:
4 cesti faina(sau mai mult)
apa calduta
1 lingurita sare
3 linguri de ulei
1 plic drojdie uscata
3/4-1 cana seminte de susan
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele cu exceptia susanului, pentru a forma un aluat si se framanta cu mana timp de aproximativ 10 minute. S-ar putea sa adaugati un pic mai multa de faina, aluatul ar trebui sa fie moale, dar nu lipicios. Se acopera si se lasa sa creasca timp de aproximativ 30-50 minute sau pana cand aluatul s-a dublat in dimensiune.
Intre timp se incalzeste cuptorul (440 ° F, 225 ° C) si se unge tava cu grasime sau acopera cu hartie de copt.
Se framanta aluatul a doua oara si se divide în 8 portii. Se alungeste fiecare bucata si se da forma de inele.
Se pune niste apa calda intr-un castron mare. Semintele de susan se pun pe o farfurie. Se scufunda inele cu atentie in apa calda si apoi in semintele de susan pe ambele parti. Se pun pe tava de copt si se lasa 10 minute. Se da la cuptor timp de aproximativ 25-35 de minute.
Etichete: Aluaturi