Vinete murate in otet
vinete
700 ml otet, 300ml apa, 1 lingura sare, 1 capatana de usturoi curatat, boabe de piper, 1 ardei iute.
Modul de preparare:
Vinetele se curata si se taie in sferturi, pe lung. Vinetele astfel taiate se presara cu sare si se pun pe un fund de lemn inclinat. Se lasa vinetele 1 ora sa se scurga , apoi se spala sub jet de apa si se storc bine.
Se prepara lichidul: se amesteca apa, otetul, se adauga sarea si condimentele (mai putin usturoiul). Se tine otetul pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi se adauga vinetele. Se introduc vinetele in otet pe rand, se tin 2 minute in otetul care clocoteste, apoi se scot, se pun in borcane si se continua cu alte vinete pana sunt oparite toate vinetele.
Peste vinetele aranjate in borcane se pun cateii de usturoi , ardeiul iutesi si se toarna otetul.
Etichete: Muraturi