Pasta de ardei



Ingrediente:

30 gogosari rosii
30 ardei capia rosii
10 ardei iuti - bineinteles tot rosii dar IUTI
1 telina mare
1 cana cu miere sau zahar
1 cana otet
sare dupa gust

Mod de preparare:

Se curata de cotoare si seminte si se dau prin masina de tocat.
La fel telina se curata si se toaca foarte marunt sau se rade pe razatoarea fina.
Daca doriti o pasta picanta dublati numarul de ardei iuti .

Toate ingredientele se fierb bine - se amesteca pentru a nu se prinde de oala in care-i preperati.
Atentie, se pot prinde de oala chiar daca este teflonata sau inox.

Cand se ridica lichid deasupra, puneti sare - miere (sau zahar) si otet si fierbeti pana scade .

Ce obtineti trebuie sa aiba consistenta unei paste de tomate mai lichida
Se pune fierbinte in borcane si se lasa sa se raceasca.

Inainte de a lega borcanele acestea se pun in cuptorul rece intr-o tava se aprinde cuprorul - foc mic si se lasa pana fac o pojghita maronie.
se scot se leaga borcanele sau se pun capace si se folosesc iarna cu incredere.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare