Pasta de ardei
Ingrediente:
30 gogosari rosii
30 ardei capia rosii
10 ardei iuti - bineinteles tot rosii dar IUTI
1 telina mare
1 cana cu miere sau zahar
1 cana otet
sare dupa gust
Mod de preparare:
Se curata de cotoare si seminte si se dau prin masina de tocat.
La fel telina se curata si se toaca foarte marunt sau se rade pe razatoarea fina.
Daca doriti o pasta picanta dublati numarul de ardei iuti .
Toate ingredientele se fierb bine - se amesteca pentru a nu se prinde de oala in care-i preperati.
Atentie, se pot prinde de oala chiar daca este teflonata sau inox.
Cand se ridica lichid deasupra, puneti sare - miere (sau zahar) si otet si fierbeti pana scade .
Ce obtineti trebuie sa aiba consistenta unei paste de tomate mai lichida
Se pune fierbinte in borcane si se lasa sa se raceasca.
Inainte de a lega borcanele acestea se pun in cuptorul rece intr-o tava se aprinde cuprorul - foc mic si se lasa pana fac o pojghita maronie.
se scot se leaga borcanele sau se pun capace si se folosesc iarna cu incredere.
Etichete: Sosuri