Dovlecei marinati



Ingrediente:

2 kg dovlecei
3 ardei grasi
3 catei usturoi
100 gr sare
1 ceapa
15-20 cubulete gheata

Pentru marinata:

500 ml apa
250 ml otet
200 gr zahar
1,5 linguri mustar boabe
1,5 linguri sofran
1,5 linguri tarhon


Mod de preparare:

Dovleceii se spala si se taie in felii;

Ardeii grasi se spala, se curata de seminte si se taie in rondele, la fel si ceapa;

Usturoiul se curate si se piseaza;

Se pun tote ingredientele intr-un vas adanc, se adauga sare, cuburile de gheata si se lasa 3 ore;

Dupa 3 ore se scurge apa din legume, lasata de cuburile de gheata;

Legumele se aseaza in straturi intr-un borcan;

Se toarna intr-o cratita apa, otetul, zaharul, se presara tarhonul si sofranul si se da un clocot;

Acest amestec se toarna peste legumele din borcan, se inchide bine borcanul, se lasa sa se raceasca, apoi se pune la loc racoros.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare