Dovlecei marinati
Ingrediente:
2 kg dovlecei
3 ardei grasi
3 catei usturoi
100 gr sare
1 ceapa
15-20 cubulete gheata
Pentru marinata:
500 ml apa
250 ml otet
200 gr zahar
1,5 linguri mustar boabe
1,5 linguri sofran
1,5 linguri tarhon
Mod de preparare:
Dovleceii se spala si se taie in felii;
Ardeii grasi se spala, se curata de seminte si se taie in rondele, la fel si ceapa;
Usturoiul se curate si se piseaza;
Se pun tote ingredientele intr-un vas adanc, se adauga sare, cuburile de gheata si se lasa 3 ore;
Dupa 3 ore se scurge apa din legume, lasata de cuburile de gheata;
Legumele se aseaza in straturi intr-un borcan;
Se toarna intr-o cratita apa, otetul, zaharul, se presara tarhonul si sofranul si se da un clocot;
Acest amestec se toarna peste legumele din borcan, se inchide bine borcanul, se lasa sa se raceasca, apoi se pune la loc racoros.
Etichete: Muraturi