Vinete umplute in saramura



Ingrediente:

4 kg vinete
200 g usturoi
1 ardei iute
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
4 legaturi frunze telina
6 linguri sare neiodata



Mod de preparare:

Se aleg vinete tinere, se taie coditele, se taie pe lungime;

Se oparesc in apa clocotita cu sare timp de 10 min, apoi se scurg si se lasa in apa rece timp de 20 min, dupa care se lasa la scurs;

Se fierb 4 l apa si se oparesc frunzele de telina, in apa ramasa se dizolva sarea, se da un clocot, apoi se ia vasul de pe foc;

Ardeiul se taie in fasii inguste iar usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu frunzele tocate de telina, patrunjel si marar;

Se umplu vinetele cu acest continut si se aseaza in borcane;

Peste ele se toarna saramura, cu 2 cm peste legume;

Borcanele se inchid ermetic cu capace, se pastreaza cateva zile la temperatura camerei, dupa care se depoziteaza in camara

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare