Vinete umplute in saramura
Ingrediente:
4 kg vinete
200 g usturoi
1 ardei iute
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
4 legaturi frunze telina
6 linguri sare neiodata
Mod de preparare:
Se aleg vinete tinere, se taie coditele, se taie pe lungime;
Se oparesc in apa clocotita cu sare timp de 10 min, apoi se scurg si se lasa in apa rece timp de 20 min, dupa care se lasa la scurs;
Se fierb 4 l apa si se oparesc frunzele de telina, in apa ramasa se dizolva sarea, se da un clocot, apoi se ia vasul de pe foc;
Ardeiul se taie in fasii inguste iar usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu frunzele tocate de telina, patrunjel si marar;
Se umplu vinetele cu acest continut si se aseaza in borcane;
Peste ele se toarna saramura, cu 2 cm peste legume;
Borcanele se inchid ermetic cu capace, se pastreaza cateva zile la temperatura camerei, dupa care se depoziteaza in camara
Etichete: Muraturi