Gogosari murati in otet cu zahar

Ingrediente:
5 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
3 litri apa
5 litri otet
3 linguri sare grunjoasa
3 linguri miere
6-7 linguri de zahar
3 foi de dafin
4 linguri boabe de mustar
4 linguri boabe de piper negru
6-8 radacini de hrean
4 flori de marar uscate
4 frunze de visin
2 morcovi
cateva buchetele de conopida
300 ml ulei


Mod de preparare:
Punem la fiert, intr-o oala mai mare apa, otetul, mierea, zaharul, sarea, 3 foi de dafin, 1 lingura boabe mustar, 1 lingura boabe piper, 1 morcov curatat si taiat felii si o floare uscata de marar.

Taiem gogosarii in sferturi, sau felii mai mari. Ii vom cali 4-5 minute in ulei incins, doar cat sa fie putin patrunsi de caldura si sa se moaie putin.

Ii scoatem intr-un vas cu o lingura cu gauri, pentru a se scurge uleiul.

Punem in fiecare borcan cate o bucatatica de hrean, cateva boabe de mustar si de piper. Umplem borcanele cu gogosari, avand grija sa apasam, astfel incat sa ne intre cat mai multe felii. Printre acestea stecuram felii de castravete si 2-3 buchetele de conopida.

Turnam otetul cat mai fierbinte (punem sub borcane niste cutite de masa, ca sa nu se sparga), atat cat sa acoperim gogosarii. Punem in fiecare borcan un topping din hrean, boabe de mustar si piper, 1 frunza de visin si o floare uscata de marar.

Putem turna si putin din uleiul in care am calit gogosarii, ceea ce va impiedica formarea florii pe care o fac unele din conserve. Inchidem borcanele ermetic si le lasam in camara minim 1 luna inainte sa servim. Gogosarii conservati in acest mod pot tine 1 an fara sa se moaie.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare