Fructe caramel

Mod de preparare:
Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari. Intr o tigaie se pune la topit unt, cand este topit untul se pune zaharul, se topeste pana acesta incepe sa si schimbe culoarea . In acest moment se adauga fructele in strat uniform in tigaie si se lasa sa scada siropul care il formeaza, la foc mic. Cand lichidul din tigaie a scazut, se flambeaza aruncand 20-30 de grame de coniac sau triplu sec ori sambucca sau alta bautura aromata tare. Dupa ce s-a stins flacara se pune vin,o jumatate de pahar, se lasa sa scada si se adauga lapte,o jumatate de pahar. In acest momet se stinge focul si se lasa sa se raceasca. Se monteaza pe farfurie sau platou cu decor de menta sau zahar ars. Siropul din tigaie se foloseste deasemenea la decor.
Cantitatile nu sunt importante,o gospodina sau un bucatar isi dau seama cam cat sa puna in tigaie. In general nu se pun in tigaie fructele sub forma de morman,ca sa fiarba si sa se farame.Untul nu depaseste cantitatea de 100 de grame la o tigaie de dimensiuni medii, iar 200 de grame de zahar sunt suficiente la 700-800 de grame de fructe cat ar incapea intr-o tigaie potrivita.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare