Tiramisu





Ingrediente:

3 oua mari, separate
3 / 4 pahar de zahar
250 g branza mascarpone
1 / 2 ceasca frisca
2 cesti de cafea preparata foarte puternic, racita la temperatura camerei
2 linguri de vin dulce Marsala
18 piscoturi
1 / 4 pahar fin de ciocolata amaruie sau 2 linguri de neindulcite pudra de cacao.

Mod de preparare:

Tiramisu

Se bat galbenusurile si 1 / 2 ceasca de zahar intr-un castron mare cu un mixer electric la viteza medie pana devin groase aproximativ 2 minute. Se adauga branza mascarpone.

Se bat albusurile cu putina sare . Se adauga restul de 1 / 4 cana de zahar cate un pic . Cand este gata se toarna in amestecul de mascarpone cu galbenusuri. Se adauga si frisca si se bate bine pana cand compozitia este omogena.

Se amesteca impreuna cafeaua si Marsala intr-un castron de mica adancime. Se inmoaie piscoturile in amestecul de cafea, aproximativ 4 secunde pe fiecare parte, si apoi se aseaza pe tava. Peste primul rand de piscoturi se aseaza jumatate din compozitie, apoi se mai pune un rand de piscoturi si se pune restul de crema. Se pune la rece.

Chiar înainte de servire, se stropeste cu fulgi de ciocolata ciocolata.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare