Supa de carne



Ingrediente:

1,500 kg carne,
4 l apa,
2 morcovi ,
1 radacina patrunjel,
1/2 radacina telina,
3 cepe mici,
1/4 varza(facultativ),
piper
sare.

Mod de preparare:

Se pune la foc mic, într-o oală descoperită, carnea  taiata in bucati potrivite şi un os. Pentru ca supa să fie mai gustoasă, se pune cu apă rece la foc; dacă însă se urmăreşte ca rasolul să fie mai bun, se pune cu apă fierbinte. În amândouă cazurile, supa trebuie să fiarbă la foc potrivit, în clocote mici; numai astfel sucul va ieşi treptat din carne şi supa va fi mai limpede. Când începe să dea în clocote, se ia spuma cu o lingură
speciala cu găuri şi se toarnă o lingură de apă rece. Aceasta face să se mai ridice un rând de spumă la suprafaţă, care este din nou luată cu lingura. Operaţia se repetăoridecate ori se formeaza spuma.

Când supa nu mai are nici o urmă de spumă deasupra, se adaugă sare, mai puţină decât se cere, deoarece supa scade la fiert, şi se sărează. Se adaugă zarzavatul curăţat şi taiat in bucatele. Dacă se adaugă varza la zarzavat, şi fierbe separat un sfert de varză mijlocie şi se adaugă în supă numai când aceasta este aproape gata. Se pot adăuga la supă, odată cu zarzavatul, şi măruntaie de pasăre. După ce s-au pus toate acestea se acoperă oala, pentru ca supa, să nu scadă prea tare, lăsând totuşi o mică deschizătură, şi se fierbe la foc potrivit până este gata. Trebuie să fiarbă neîntrerupt cel puţin trei ore, însă la foc mic. 

Se serveste cu smantana.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare