Prajitura cu mac
Ingrediente:
Blat
1 / 4 pahar seminte de mac
2 linguri de lapte
1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
1 / 2 lingurita esenta de lamaie
100 g unt
2 cesti zahar pudra
4 oua
2 cesti faina
2 linguri praf de copt
1 / 2 lingurita de sare
1 cana lapte
Glazura:
300 g smantana
1 / 2 ceasca unt
3 cesti zahar pudra
1 / 2 lingurita esenta de vanilie
1 / 4 lingurita esenta de lamaie
Preparare:
Se amesteca semintele de mac cu 2 linguri de lapte si zahar vanilat si se lasă sa stea timp de cel putin 15 minute. Se amesteca untul si zahar pudra cu un mixer. Se adauga ouale si esentele si se amesteca bine. Se adauga la amestec de semintele de mac, se amesteca la viteza mica.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga la amestecul de mac, alternand cu cana de lapte. Se bate pana cand aluatul este neted. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina si se coace timp de 30-35 de minute . Se lasa sa se raceasca inainte de glazurare.
Se bate untul la temperatura camerei cu smantana. Se adauga esentele, apoi se adauga zahar pudra, o ceasca ,pe rand, se bate bine si se intinde pe tort.
Etichete: Prajituri