Musaca de varza



Ingrediente:


1 pahar orez
1 varza
2 cepe
1 pahar untdelemn
6 ardei grasi
1 kg rosii
1 pahar smantana
500 g carne slaba de porc
1 cana supa de carne
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita pasta de ardei
piper, sare, cimbru

Mod de preparare:

 Cepele si carnea se toaca, in apoi se pun în 2-3 linguri ulei, la calit. Orezul se spala si se pune la fiert
Varza se toaca marunt (daca e acra se spala bine în 2-3 ape, sa se desareze). Când a fiert orezul, se clãteste si, scurs bine, se pune peste carnea tocata.




 Se amesteca cu pasta de rosii si ardei, se sareaza si se pipereaza . Se taie rosiile si ardeii felii.
 Pe fundul cratitei se pune restul de untdelemn, o parte din rosii si ardei si un strat de varza. Urmeaza un strat de carne cu orez, rosii, ardei, putin cimbru, iar varza, carne si tot asa pana se termina; ultimul strat este de varza, ardei si rosii.
 Se toarna supa, smantana, se da la cuptor, acoperit, sa se coaca si sa se caleasca varza – aproximativ 1 ora.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare