Ingrediente:
2 picioare porc
2 urechi
2 rinichi
1 limbã
1 inimã
1 jumatate cap porc
100 g soric
2 catei de usturoi
3 foi dafin
sare, piper
1 besica porc
500 g carne slaba porc
Mod de preparare:
Se spala intens rinichii, se lasa in apa cu otet peste noapte.
Capul, picioarele, urechil esi inima se fierb si apa – o parte carne ,doua parti apa – cu sare, foi de dafin si piper, pana se desprinde carnea de pe oase.
Limba, rinichii, soricul si carnea se fierb 1 ora, sau mai mult, pana se inmoaie.
Se curata limba de pielita.Trebuie sa scada, sa ramana cata carne atata zeama .
Se piseaza bine usturoiul, se taie toata carnea feliute, si se amesteca cu usturoi, piper, sare, dupa gust.
Se umple besica (bine curatata si spalata cu apa si otet) cu carnea taiata si zeama ingrosata. Se coase bine si se pune la fiert în apa sarata un sfert de ora.
Se raceste putin, se pune intre doua scanduri, sa ia forma de toba. Eventual se afuma.
Toba
Etichete: Mancaruri cu carne