Bors Romanesc

Ingrediente:

500 g piept vita
1 os mare, cu maduva
1 – 2 litri supa de carne
2 cepe
1 morcov
1 felie varza
1 jumatate radacina patrunjel
1 sfecla
1 jumatate pastarnac
1 jumatate telina
4-5 cartofi
1 jumatate litru bors
sare, piper boabe
2 dl smantana
 leustean, marar, patrunjel
3  rosii (sau bulion, 2 linguri)

Mod de preparare:

Carneasi osul se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza la timp, se lasa apoi sa fiarba 4 ore.
 Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliute, ceapa bob de orez, varza taetei.  Patrunjelul, sfecla, pastarnacul, telina si rosiile se oparesc si se taie cat mai marunt. Cartofii se taie cubulete.
 Borsul se fierbe separat, cu 1 ceapa.
 Dupa 3 ore de fiert se scoate osul, se pune tot zarzavatul, fara cartofi , care se pun dupa 20 de minute.
Se toaca patrujelul, mararul si leusteanul si se bat cu smantana.
La sfarsit se pune si borsul, se potriveste cu sare si piper.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare