Placinta cu mere



Ingrediente:

Crusta:

125 g unt sau margarina
250 g faina alba
10 g praf de copt
100 g de zahar
4 linguri lapte
3 oua batute

Umplutura:
10 mere curatate si taiate felii
4 cuisoare intregi
2 bete scortisoara
125 ml apa cu zahar

Mod de preparare:

Se pune untul intr-un vas. Se adauga ouale batute, faina, zaharul, praful de copt,laptele, se amesteca pana devine un aluat . Se pune la frigider 15 minute.

Se ia jumatate din aluat si se intinde pe o tava unsa cu unt sau ulei se tapetata cu putina faina.

Merele se pun in apa cu zahar, se adauga scoartisoara, cuisoarele si se fierb putin ca sa se inmoaie. Se indeparteaza condimentele, se scurg si se aseaza pe aluat.

Se ia cealata jumatate de aluat si se intinde peste mere.

Se coace la 180 C, timp de 25 de minute, sau până când coaja este maronie- aurie.

Se serveste calda sau rece.


Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare