Paella
Ingrediente:
2 cepe tocate
1 cana orez cu bob lung
sofran
100 g sunca bucati
1 pachet fructe de mare
4 ardei iuti verzi taiati
sare şi piper
ulei
2 piepturi de pui, taiate în bucati
creveti mici fierti
patrunjel tocat
Mod de preparare:
In primul rand se pune sofranul in cateva linguri de apa calda, pentru a-si elibera aroma si culoarea .
Se incalzeste uleiul si se pune ceapa, sunca si ardeiul iute la foc mediu pentru cateva minute.
Se adauga orezul apoi apa cu sofran, fructele de mare, sarea si piperul. Se amesteca bine.
Se adauga bucatile de pui si se completeaza cu apa. Se fierbe la foc mic.
Se adauga putina apa clocotita in cazul in care orezul se usuca in timpul fierberii. Atunci cand orezul este gata, se adauga crevetii fierti .
Se garniseste cu patrunjel .
Se poate adauga orice alte fructe de mare .
Se serveste cu vin alb sec.
Etichete: Peste