Gogosi simpli



Ingrediente:
1 kg faina
50 g drojdie
350 ml lapte
1 lingurita esenta vanilie
100 g zahar (alb sau brun)
4 oua
100 g unt
sare

Gogosi

Drojdia se pune la crecut in putin lapte cald cu doua linguri faina si o lingurita de zahar si se lasa 15 minute sa fermenteze.
Se bat bine ouale cu zaharul. Se agauga untul, laptele, amestecul de drojdie, sarea, esenta de vanilie, faina si se amesteca rezultand un aluat. Se framanta bine aluatul si se mai adauga putina faina daca este nevoie. Se pune la dospit aproximativ o ora.
Se pune putina faina pe masa, se intinde o foie de aluat mai grosa si cu ajutorul unui pahar se formeaza cercuri perfecte care se pun la prajit in ulei incins. Se prajesc pe ambele parti.
Se scot pe prosoape de hârtie si se pudreaza cu zahar.

Blog Widget by LinkWithin
 
 
Copyright © Retete Culinare